duminică, 8 iulie 2012

avocat online gratis

Exista o categorie pe internet si anume:Avocat online.A aparut in 2009 si s-a dezvoltat destul de mult.Este viitorul in avocatura de business din Romania.Exista 2 categorii:

Doresti o consultatie juridica online ? Intreaba avocatul?

Raspuns util avocat online 

Dreptul de servitute potrivit Codului Civil este apărat de două acțiuni:
  1. acțiunea confesorie reprezintă acea acțiune reală prin care reclamantul cere instanței de judecată să stabilească prin hotărârea ce o va pronunța, că el este titularul unui drept real dezmembrământ al dreptului de proprietate (uzufruct, uz, abitație, servitute sau superficie) asupra bunului altuia și să-l oblige pe pârât, care poate fi proprietarul sau o altă persoană, să-i permită exercitarea lui deplină și netulburată.
  2. acțiunea posesorie reprezintă acea acțiune prin care cel ce a posedat un bun timp de cel puțin un an poate solicita instanței de judecată prevenirea ori înlăturarea oricărei tulburări a posesiei sale sau restituirea bunului.
Potrivit Codului Civil în art. 770, servituțile se sting pe cale principală prin radierea lor din cartea funciară pentru una dintre următoarele cauze:
  1. consolidarea, atunci când ambele fonduri ajung să aibă același proprietar;
  2. renunțarea proprietarului fondului dominant;
  3. ajungerea la termen;
  4. răscumpărarea;
  5. imposibilitatea definitivă de exercitare;
  6. neuzul timp de 10 ani;
  7. dispariția oricărei utilități a acestora.
Servitutea se mai poate stinge și prin exproprierea fondului aservit, dacă servitutea este contrară utilității publice căreia îi va fi afectat bunul expropriat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu